onsdag den 31. oktober 2012

HAPPY HALLOWEEN....

Lidt af det hjemmelavede pynt!

Det er jo ikke fordi vi mangler....

Har igen en julesok på pindene...
Det er så hyggeligt og kan man egentlig få for mange? Det er jo altid godt at være klar til hvis Nissen skulle komme forbi...

tirsdag den 30. oktober 2012

Knit your own...





Her kommer den! Opskriften på Ray, jeg håber at den gir' mening, den er den første fra min hånd, og der kommer muligvis rettelser undervejs, men det her var hvad jeg gjorde!
Løber du ind i problemer så skriv endelig, og jeg vil prøve at hjælpe videre.

Du skal bruge:
50 g. råhvid arwetta, samt en rest sort (og evt. en sort glimmertråd).
To sæt strikkepinde i str. 2,5.
En stoppenål.
Lyserødt og sort brodergarn.
Uld el. pudefyld til at fylde ham ud med.
En rest garn eller maskeholdere.

Slå 16 masker op og fordel på fire pinde.
Strik to omg. ret.
Strik 2ret, tag 1 maske op, to ret omg. ud.
En pind ret
Strik 1 ret, 1 m. op, 3 ret, 1 m. op, 1 ret.
Strik ret og læg sorte striber ind som du syntes at det passer. Strik til benet måler 11 cm.
Lad arbejdet sidde på pindene.

Strik nu endnu et ben efter samme metode på et nyt sær pinde.
Jeg har forskellige striber på benene, for sådan ser han ud i mit hoved.

Vælg hvilket af benene der skal være det højre og tag det i hånden.nu strikkes to pinde og der slås 8 m. op og det venstre ben strikkes nu på.
Når hele venstre ben er strikket på slås der igen 8 m. op og de sidste to pinde på højre ben strikkes. Til at starte med har jeg ca. otte pinde i arbejdet, da det gør det lettere at strikke "rundt" ved benene. Jeg vil ikke udelukke at det kan være en løsning at strikke det på rundpind med magic loop (det er jeg bare ikke god til).
Nu skal der bare strikkes ret og inden længe er det muligt at nøjes med fem pinde (fire i arb. og en til at strikke med...).
Strik til kroppen måler 20 cm.
Fortsæt med og sæt10 masker på en  hvilepind el. tråd, sæt 16 m. på hvilepind el. tråd. strik 5 m. på en pind,  strik 5 m. på en pind, strik 5 m. på en pind,  strik 5 m. på en pind. Nu strikkes de sidste fire pinde ( dem med 5 på hver!) sammen til det måler 4 cm.
Herefter strikkes:
2 ret, 2 ret. sm.1 ret omg. ud.
2 omgange ret.
1 ret, 2 ret sm., 1 ret omg. ud.
1 omg. ret (sæt fortsæt med to pinde i arb. og en til at strikke med.).
1 ret, 2 ret sm, 1 ret, 2 ret smomg. ud.
1 omg. ret.
2 ret sm, 2 ret sm. omg. ud.
Bryd garnet og før tråden igemmen de sidste masker inden der hæftes.
Nu sættes der igen 16 masker på hvilepind/tråd og der strikkes 5 m. op på en pind og 5 m. op på en pind. de 10 masker på den første hvilepind fordeles på to pinde og der skal strikkes rundt igen denne gang til øret måler 6 cm. og der tages ind som på det første øre.
De 16 masker på hvile pindende skal nu, fordeles hveranden maske på en pind, når alle masker er sat på samme pind, gøres en stoppenål klar med det råhvide garn og maskerne føres over.Det er vigtigt at maskerne ligger hveranden for ellers dannes der huller i kaninens hoved! Nu hæftes begge ender af snoren mellem ørene og der er kun hul i  bunden af kaninen...

Broder nu ansigtet på.

Hæft alle ender.

Fyld kaninen ud, til den har den tykkelse du har lyst til. Og luk hullet til.

Strik nu halen:
12 m. opfordel på fire pinde
2 omg. ret
2 ret, 1 m. op, 1 ret omg. ud.
1 omg. ret
1 ret, 1 m. op, 2 ret, 1 m. op, 1 ret omg. ud.
1 omg. ret.
2 ret, 1 m. op, 2 ret, 1 m. op, 2 ret, omg. ud
2 omg. ret
2 ret sm. 2 ret sm omg. ud.
1 omg ret.
luk af og lad en ca. 30 cm langt stk. garn være til påsyning af halen.

Fyld halen med en lille tot uld el. poly.fyld. og sy den fast bagpå.

Så skulle du gerne ha' en krammeklar lille fyr...

Hvis du kaster dig ud i projektet, (og blogger om det!) håber jeg at du linker til min side.
Opskriften er kun til privat brug. Så Hverken den eller kaninerne må videresælges uden min viden om det.

mandag den 29. oktober 2012

Vi nåede det....






Der var lagt store planer om en lang tur til et halloween pyntet Tivoli i efterårs ferien. Desværre blev det til en omgang influenza i stedet!

Det var bare så ærgeligt, men min store dreng der havde glædet sig helt sindsygt, tog det i stiv arm...
heldigvis varer influenza ikke for evigt (selvom der indimellem er tidspunkter hvor det føles sådan!) og Tivoli havde til vores store held besluttet sig for at holde åbent i to uger, så i tirdags pakkede jeg (den nu syge Vega) varmt ned i klapvognen og hentede Pelle efter skole.
Han vidste det ikke på forhånd og kiggede lidt skeptisk på mig og spurgte hvad skal jeg? Men da jeg spurgte om han ville med i Tivoli, bredte der sig et kæmpe smil på han ansigt, for ja det ville han da gerne...

Og det var en skøn tur, vi kiggede på al den fine pynt og nød at der ikke var så mange gæster, så det var nemmere at bevæge sig rundt, og se det hele. Vi fik endelig prøvet chokolade sticks, og det var et kæmpe hit!  Slået muldvarpe, og vi fik taget jaget af fugleskræmsel billeder ( Desværre kun med tlf. da jeg løb tør for batteri på kamera...) Det var pelles ide og det var god humor....

Vi kom sent hjem, men det var en skøn tur... Og Pelle ja han elsker bare Halloween, så dette er i sandhed hans uge...

Happy Halloween

Nu glæder vi os bare til vi skal ind til deres julemarked.



søndag den 28. oktober 2012

Rollespil for begyndere....







En dukkeseng af en gammel æske fra en pakke stearinlys!
Den fik en klat maling af den hurtig tørrende slags og mens det stod til tørre hæklede jeg et lille tæppe.
Dagen efter blev der syet madras, dyne og pude... Men allerede inden det var klartil leg , var dukke blevet puttet utallige gange i sin seng med tæppet godt op over hovedet!....

Det var et super hyggeligt projekt der også var rimelig hurtigt udført (og det er ikke at kimse af) og som ekstra bonus blev der ryddet op i div. rester..Win Win...

Nu puttes der, det bedste den lille dukkemor har lært og der bades næsten lige så ivrigt.

Selv er hun ikke meget for at stikke tærene i vandet, men dukke får den store tur hver gang.

Jeg startede det med dukke badningen, som en lille rollespilsleg ude på gulvet i badeværelset, ved siden af Esters eget badekar. Her blev dukken vasket og badet ( med mini vaskeklude og en alm. vaskeklud som svøb), og lige så stille fik jeg snakket Ester op i sit badekar og vi havde før første gang et bad uden skrig og skrål (der blev så ikke lige vasket hår, der er ingen grund til at udfordre skæbnen!) Det var så hyggeligt at hun lige skulle ned og vende igen efter at være kommet op...
Så vi fortsætter rollespils legen og inden vi ved af det kan der måske vaskes hår uden for mange tårer? 

Med til legen hører så også indsmørring i creme!!!!
Ikke del jeg har tilføjet, det står fuldt ud for den unge dames regning! Hun er i sandhed en creme prinsesse og guds nåde hvis hun får fat i en tube creme...
Derfor leges der kun med plastik dukker i badet!

fredag den 26. oktober 2012

Om at holde et nytårs fortsæt (og være en idiot)....




Det gode først!

Jeg satte mig for at i år ville jeg lave min egen strikkeopskrift, ikke noget jeg har ligget og rof´det med før, men nu skulle det være. Egentlig havde jeg et billede af en bluse til Ester i hovedet, det har jeg stadig, men det blev denne lille fyr der kom først... Og jeg er faktisk ret stolt den er blevet lige så fin som jeg havde håbet.

Ideen til ham kom fra en masse små tegninger jeg har lavet, og en dag jeg skulle til møde i a-kassen (!)
Havde jeg brug for noget adsprædelse og så kom tanken... Og nu er han her, ret sød og blød, strikket i arwetta og fyldt ud med uld.
Jeg tænker at dele opskriften her på bloggen, når den er skrevet ren.

Idiot fordi jeg IGEN har lagt kablet til kameraet et eller andet smart sted...... Og nu ikke kan tømme kameraet!

torsdag den 25. oktober 2012

Ondskaben selv?

De er jo egentlig temmelig søde, men..... Her sukkes der tungt når smukke Vega kommer trampene med dem, for hun elsker sko og kan tá dem af og på i en evighed, der er bare den lille sløjfe, at hun flipper mere og mere jo flere gange de kommer af og på.... Så indimellem gemmes de væk! Og så hygger vi os igen (hvis døren til gangen er lukket, så alle vores andre sko ikke kommer i brug!).

fredag den 19. oktober 2012

Stort pus?

Har fået lidt mere overskud, lige nok til at jeg kunne lade mig lokke af en tanke, jeg har tumlet lidt med et stykke tid... Jeg har ikke noget mønster, men vælger at det ikke skal komme i vejen!
Jeg vil ha' en større pusling og indtil videre er hovedet færdigt og jeg er godt tilfreds, mangler bare at lave mønster til kroppen. Det må blive en anden dag for jeg kan ikke mere nu! Og ulden til fyldet kommer også først i næste uge... Så der er tid nok at tá af...

torsdag den 18. oktober 2012

Flere pus og nyt på vej.....




I skrivende stund (ok der blev jeg lige 80!), prøver jeg at forstå surrogates, ny serie på 5'eren.
Det gør jeg ikke eller også fanger den bare ikke... fakta er at jeg i stedet har lavet lidt på et mønster til en ny dukke jeg gerne vil prøve at lave, og nu sidder her og skriver....

Jeg er ikke på toppen endnu, overhovedet, selvom der er tanket godt op med pastiller og lækker te, på trods af det har jeg fået lavet lidt på de små pus der ellers bare var strandet på mit bord! Og det var på tide, for den koral farvede er en barselsgave, der egentlig skulle bruges i november, men der er jo det der med børn og fødsler... Så hun blev født i nat, og så var det jo om at blive færdig!
Jeg har længe gået og leget med tanken om at bruge et andet materiale inde i ørene, nu er det prøvet og jeg syntes at det ser ret sødt ud.
Mine pus er mellem 21 og 25 cm høje, men jeg kunne godt tænke mig at lave et der lidt større. Derfor er der nu bestilt uld hjem igen igen.... og jeg glæder mig til det kommer frem, mon ikke det kommer til at passe med at jeg er frisk igen?





tirsdag den 16. oktober 2012

Lækkermås.....

Står helt stille...




Er sat helt af...

Har ikke strikket el. syet eller det der bare ligner i de sidste dage... til gengæld har jeg pudset næse, spist panodiler og drukket te i en mængde der er langt over det normale....

Det er ikke så meget mig det er synd for (ok måske lige lidt) men mere børnene der har efterårsferie og indtil videre har set lidt mere fjernsyn og spillet lidt mere ipad end jeg egentlig syntes er ok, men det må der rådes bod på når jeg er oppe igen...

Der er ellers så meget lækkert garn der skal strikkes og min smukke Pelle har bedt om en bluse magen til den på billederne (den første sweater jeg nogensinde har strikket!), men heldigvis forstår han godt at det vist ikke er lige nu...

fredag den 12. oktober 2012

Fredags ævl og lidt af hvert...




Endelig.....
I lang tid har jeg sukket efter nyt garn... Og det har ikke hjulpet det mindste, derfor slog jeg i går, et smut forbi min lokale garn pusher en halv time senere, godt forsynet med Drops love you (klart jeg er jo storforbruger!!!...) uld kollektion gik jeg ud af butikken igen og nu skal der strikkes på tykke pinde, det er tid til at holde pause fra pind 2,5 og 3 de kan lige stå og passe sig selv lidt, for nu er det tid til 7 og 8. Jeg glæder mig til at sætte pindene i nyt garn, efter en  lang periode kun at have brugt af resterne...

På vej hjem fra byen i dag, kom jeg tæt nok på Summerbird til at det ikke var nogen særlig omvej, lige at slå et smut forbi!
Så i dag er der luksus fredagsslik, flødeboller med karamel (og guldstøv..), glæder mig til at smage og ikke mindst til at give en til Pelle, der bare elsker karamel og (dyre) flødeboller...

Varme og bløde huer i alpaca, i en variation af størelser og striber...

God weekend til alle.







torsdag den 11. oktober 2012

Fødselsdag..... (med give away).


I dag er det lige præcis et år siden jeg postede mit første indlæg...

Der er sket meget siden, både med og på bloggen...
Det er en helt fantastisk verden der har åbnet sig for mig, tænk at jeg ikke var med noget før!
Men nu er jeg her og det er hyggeligt og inspirerende at være med.

Der er længere imellem de perioder hvor det står totalt stille på den kreative front, for det er så let at finde inspirationen og glæden ved håndarbejdet når der tændes for computeren og tunes ind på blogland.

Tak, til alle der er med som faste læsere, det giver et lille juhuuu i maven når jeg indimellem ser at der er en mere der har meldt sig til, og til dig/jer der ikke er fast læser, tak for at du har kigget forbi kom snart forbi igen, du er altid velkommen...

Tak for alle komentarrene der er efterladt, der er vildt hyggeligt...

GIVE AWAY...

I sommers hæklede jeg et tæppe, det blev straks pakket væk for det var fra starten tiltænkt denne dag, som en give away.
Det er hæklet i (tynd) højlandsuld, og har en størrelse (84 bredt og 127 langt) der passer perfekt til at have med i bilen, ladcyklen, barnevognen eller over benene i sofaen... Det er varmt, blødt tyndt og enormt hyggeligt......
Og så vejer det sølle 222 g. så det er ingen sværvægter!
Skulle der være mere end 30 der deltager, smider jeg et par (lysegrå) hjemmestrikkede sokker (og lidt hygge) i puljen til en ekstra trækning...

For at vinde tæppet (og lidt ekstra, der ikke er helt på plads endnu!), skal du  lægge en kommentar under dette indlæg og melde dig som fast læser så har du et lod. 
(Husk at lægge din mail adresse hvis du ikke har en blog, så kan jeg få fat i dig hvis du vinder....)


Det er det!

Vinderen bliver trukket d. 11.nov.








onsdag den 10. oktober 2012

Æblet falder ikke langt.......

I denne uge er jeg alene med børnene om eftermiddagen og aftenen.... Ikke øverst på ønskesedlen, men sådan er det jo bare....
Ester er enormt morsyg i øjeblikket og vil helst bæres rundt, og min ryg skriger allerede bare ved tanken.
Men pludselig ser hun min nålepude og da hun får den bli'r hun helt stille....
Det er vist meget spændene med farverne, formerne og de spidse nåle!
I går sad hun og krammede et nøgle alpakauld, imens hun så Timmie...

Glæder mig til hun er stor nok til at lære at bruge det til andet end leg...

Puslerier....



Der pusles igen i det lille hjem og efter fredagens ekspedition, er der tre farver mere at vælge i mellem!


mandag den 8. oktober 2012

Ok mandag.....

Den lidt for sene frokost gav bagslag......

Jeg er ved at dø af lækkersult! Eller dø er måske liiiiige i overkanten! Der ville nok lige gå et par dage el.10!

Men hurra for at gemmerne indeholdt instant cacao og små skumfiduser...
Så er jeg klar til at fortsætte strikkeriet!


søndag den 7. oktober 2012

Søndagsstrik....

Jeg har en lille kanin... Ikke sådan en rigtig en, min kanin er en lille stregtegning der dukker op i tide og utide! Den er ikke så køn, men der er alligevel noget over den... Så for et par dage siden, bestemte jeg mig for at prøve at strikke den det går stille og roligt fremad og det ser ud til at lykkedes!....

onsdag den 3. oktober 2012

Slår streger.....

Startede dagen med at skrive ansøgninger og bage småkager! Men så begyndte jeg at kede mig.... Bravt! Sådan irriterende og forstyrrende, men eftersom her ikke er nogen at irritere og forstyrre,kunne jeg jo lige så godt finde på noget at lave, så spisebordet blev ryddet og papir og grej fundet frem... Nu keder jeg mig ikke mer'... Men drikker kaffe og synger pinligt højt med mens der tegnes af...

tirsdag den 2. oktober 2012

Ester's corner.... igen!







Jeg har tidligere fortalt at smukke Ester ikke har sit eget værelse, det er både godt og skidt!
En af de rigtig gode ting er at så er det let hurtigt at lave lidt om i hendes hjørne af soveværelset... Det fik lige en tur i går, ikke af den gennemgribende del af slagsen, bare et af de hurtige fiks...

Der blev rydtet op på toppen af puslebordet der også fik besøg af en ugle (er ikke med på lad os knalde ud og ha' ugler på alt bølgen, men kunne ikke stå for denne!) sengen blev pimpet med det nye hæklede tæppe og hjemmesyet sengetøj...

MusseFlemming og kaninen holdt sammen sengen og er sådan et sødt par.......!?

Som noget helt nyt, har vi (endelig) fået lys i loftet! Og det er så dejligt nu hvor der skal lidt lys til indimellem.

mandag den 1. oktober 2012

Lidt om at være B-menneske og morgenerne herhjemme....



Jeg er ikke morgen menneske...

Ikke at jeg er sur eller noget, jeg kan bare ikke li' at stå tidligt op og det ville også være lyv hvis jeg sagde at det ellers faldt mig lige for... det gør det ikke!
Ligesom jeg bare arbejder rigtig godt i de sene aftentimer.

Desværre er alle andre omkring mig enormt friske temmelig tidligt! Så jeg er dagligt i undertal og nød til at stå tidligt op, men børnene skal jo også afleveres til bestemte tidspunkter og Pelle musen flipper helt hvis vi kommer lidt sent ud af døren, for han vil ikke komme for sent i skole ( det kan jeg egentlig godt forstå!)...
Men vi har nogenlunde en rutine der funker nogenlunde om morgenen, konen spiser med ungerne imens jeg prøver at ryste søvnen af og blive menneske, så smutter hun og jeg pusler og sørger for tøjet! Bonus her er at smukke Pelle jo er så stor at det klarer han selv... SMILY... Ester er allerede på det stadie hvor der indgås kompromiser for hun har en klar ide om hvad hun ikke vil ha på og det skifter fra dag til dag! Og så er der gerne tid til lidt hygge inden vi stryger afsted....

Når jeg så har været forbi skolen kysset og krammet (og udvekslet Dragonvale erfaring med Kåre og Magne!)!!!! (Ja, jeg spiller ivrigt med, og skriger i kor med Pelle når vi har lavet en sjælden drage....) Så går turen til Esters dagpleje, der snakkes (til tider en del!) kysses og krammes farvel..
Og så venter morgenkaffen (på ekstra effektive morgener har jeg nået at lave den inden jeg smutter ud med ungerne...) og morgenmaden.
Lige i øjeblikket er det a-38 med hjemmelavet müsli, og den er rigtig god prøv selv...

Find en stor skål og hæld i den:

4 dl. solsikkefrø
3 dl. græskarkerner
1 dl. hørfrø
4 dl. bygflager
3 dl. hakkede mandler
4 dl. hakkede hasselnødder
300 g. tørret abrikos klippet i stykker
50 g. tørre kokosflager

Bland det godt.

I en rigtig stor gryde smeltes 100 g. sukker langsomt, når det er smeltet helt tilsættes 50 g. smør og det røres hurtigt rundt hæld kerneblandingen i og rør grundigt (og tålmodigt) rundt til det hele er blevet gyldent og blankt...

Hæld det op på en bageplade med papir til afkøling og pak det luft tæt når det er kølet helt af....

Jeg bruger bygflager i stedet for havregryn da det optages langsommere i kroppen, men det kan sagtens udskiftes med havregryn!
Har overvejet at hakke en håndfuld meget mørk chokolade og blande i når det er koldt.... tror at det ville være godt, måske næste gang?
Müslien er også god i cookies i stedet for nødder og chokolade, det er afprøvet og var lækkert!
Jeg kan også stærkt anbefale den pimpede udgave der er i Julebogen af  Theresa Maria Jessing.... Har sagt det før siger det gerne igen.... fa'me en god bog......

En forklaring på rodet og andet ævl...




I torsdags postede jeg et billede fra vores stue... Ikke et af dem der hvor jeg for inden havde brugt lang tid på at ordne, støvsuge og gøre fint! Nej det var et af dem hvor der var strygebrædt, stof, garn, maskiner og ledninger over det hele (nærmest).

Nu er det rydtet op igen! Sådan helt op og på plads og i stedet er der en masse beklædning, det er heller ikke helt dårligt.
Jeg havde fået skrabet lidt af alt sammen.... Så der skulle både monteres strik, syes knapper i og syes en masse på maskine, men nu ligger der heller ikke noget og venter på at blive taget frem igen. Det er et stykke tid siden der har været så meget i bund og det er rart at kunne sætte igang med et nyt projekt igen og der er en ny portion fløjl i vaske maskinen og jeg glæder mig til det er tørt for så skal der syes vinter kjoler...

Min smukke dreng ville gerne ha' en ny hue, så den strikkede jeg til ham i sidste weekend, han blev super glad for den og hev den på med det samme.... Så skidt med at klokken ikke var meget over 7.00 da han fandt den på køkken bordet.
Da jeg for et stykke tid siden løb mit stof lager igemmen, fandt jeg et rimeligt stort stykke flonél, han så det og ville frygteligt gerne ha' et sæt sengetøj af det, men der var ikke helt nok, så vi blev enige om at det måske kunne være godt nok med natbukser i det.
Ingen tvivl det var det, jeg har syet ham tre par og han elsker dem så meget at han ikke vil ud af dem i weekenden! og det er også den man lige kan ane på billedet med huen...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...